Бърза доставка

До всяка точка на страната

 

Начин на плащане

Онлайн или директно на куриера

 

Поддръжка 24/7

Онлайн консултация

 

Популярни категории

 

Брахми - Brahmi–Gotu Kola /Centella  asiatica/

Когато говорим за Брахми, първото, което трябва да се знае е латинското наименование на билката. С името Брахми се назовават две растения:
 • Centella asiatica – силен адаптоген, подпомагащ подобряването на паметта и мозъчните функции.  
 • Bacopa monnieri – лечебно растение с функции подобни на Гинко Билоба. 
В индийската медицина Аюрведа името Брахми означава „божествено” и се дава на билки, покрепящи централната нервна система и функциите на паметта и концентрацията, като същевременно са отговорни за процесите на забавяне на стареенето и дълголетието. Екипът на Organic India използва и двете билки в комбинация, като създава формулата “Memory“/“Памет”. Но сега център на нашето внимание е Brahmi-Gotu Kola, хранителна добавка на основата на една билка - Centella asiatica - един от най-мощните адаптогени използвани за:
 
 • Подкрепа на функциите на ЦНС и мозъчната дейност, като подпомага процесите на циркулация на кръвта към мозъка и оросяване.
 • Подържа добра умствена яснота, памет и концентрация.
 • Съдейства за облекчаване на умствената умора и тонизиране на мозъка.
 • Подпомага намаляването на негативните ефекти от ежедневния стрес, като повишава енергията и жизнеността, без стимулиране на надбъбречните жлези.
 • Повлиява благотворно съединителната тъкан и синтеза на колаген в организма и е особено подходяща за хора, които страдат от разширени вени, флебит, хемороиди, стомашни язви  като подпомага укрепването на венозната система.
 • Подпомага процесите на зарастване на рани, вкл. такива от залежаване; използва се при лечение на кожни нарушения като псориазис и екземи. Тези качества на Centella Asiatica са били познати на древните индийци, които наблюдавали как ранените тигри обтриват телата и раните си в насъждения от тази билка.
 • Паралелно действие: гинко билоба и жен шен.
На какво се дължат тези качества на Брахми-Готу Кола или съдържание:
        - растение, богато на витамен А, В, Е, К и магнезий
       - феноли, които играят ролята на антиоксиданти с афинитет към мозъка и нервната тъкан
        - гликозиди
 
Защо Брахми на Organic India:
Брахми–Готу Кола е растение хидрофит /живеещо във вода/, което участва в процесите на фиторемедиация – пречистване на водата, чрез теглене на молекулите от нея. Ако растението не се отглежда в екологично чисти течащи води, то може да се превърне в особено токсична билка. Organic India контролира всеки отделен етап от био производството и инвестира в опазването на околната среда и обучение в био устойчива земеделие.
 
Как да увеличим действието на Брахми-Готу Кола:
 1. Комбинирайте с Vitality /Жизненост/ за подобряване на адаптогенните функции и енергийните потоци.
 2. В комбинация с Heart Guard /Защита на сърцето/ подкрепя тонуса на венознатата система и капилярната реабсорбция.
 3. Антиоксидантните  прояви се засилват с употреба на Тулси като чай или добавка и Ашваганда. Тази комбинация може да използвате и за благотворен ефект върху енергийните потоци в организма.
 4. За по-добро благотворно повлияване на процесите за засилване на паметта комбинирайте с Memory/Памет/.

 

 

 

 

 

 

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image