Бърза доставка

До всяка точка на страната

 

Начин на плащане

Онлайн или директно на куриера

 

Поддръжка 24/7

Онлайн консултация

 

Популярни категории

 

АМАЛАКИ

Амалаки е билкова хранителна добавка съдържаща 100% био сушен плод от Амла /Emblica Officinalis/ Phyllanthus Emblica/, чиято родина е Югоизточна Азия. Амла или т.нар. индийско цариградско грозде е дърво, което достига до 20-30 метра. Неговите плодове се считат за един от най-богатите източници в света на натурален витамин С – естествен антиоксидант, който подпомага борбата на организма със свободните радикали. Последните са атоми или молекули, които се образуват в организма като страничен ефект от процесите в човешкото тяло и които атакуват клетките в организма, за да набавят липсващия им електрон в обвивката. По този начин свободните радикали могат да причинят сериозни увреждания на здрави клетки.
Човешкото тяло само произвежда антиоксиданти, но с възрастта, неблагоприятните външни фактори и/или влошеното качество на живот, количеството и ефикасността на произведените антиоксиданти, намалява. За да подпомогнем имунитета и естествените защити на нашия организъм се препоръчва приемането на храни и добавки богати на естествени антиоксиданти, какъвто е витамин С, съдържащ се в различни храни и растения.
Амалаки е:           
-  Богат източник на натурален витамин С.
-  Съдържа поне дузина натурални съставки с по-мощно антиоксидантно действие от витамин С.
-  Подпомага работата на храносмилателния тракт.
-  Поддържа нормалните нива на киселинност. 
-  Съдейства за укрепване на имунната система и защитните сили на организма.
-  Има благоприятен ефект върху астматични прояви.
-  Аюрведа практиката свързва Амла с поощряване на дълголетието и освежаване на тялото и кожата, тъй като “амла” от хинди означава ”чист, пречистен, блестящ”.
-  Силен адаптоген – В Индия има официален празник посветен на Амалаки /Амла/.       
Какво отличава витамин С в плода Амла от неговия синтетичен събрат:
 • В плода Амла, витамин С е свързан с танини и биофлавониди, които действаткато ко-фактори – те подсилват действието на витамин С и осигуряват неговото по-пълноценно усвояване от организма. 
 • Естествените съставки винаги се разпознават безпогрешно от нашия мозък – и въпреки загубата на част от витамините при преработка на продуктите, тяхната ефикасност се дължи на натуралния им произход.      
Защо витамин С от плода Амла:
 • Много от проведените тестове показват, че съдържанието на вит. С в Амла превишава от 2 до 3 пъти съдържанието на вит. С в други плодове и зеленчуци. Амлата е едно от растенията, признати като суперхрана и в миналото поднасяни като дар на боговете и използвани традиционно в Аюрведа практиката.
 • Изследвания, проведени от учени от Индийския национален ботанически изследователски институт показват, че витамин С от плода Амла е топлинно по-устойчив от витамин С, съдържащ се в други плодове. При топлинна обработка може да се загуби от 20 до 95% от натуралния витамин С. Усилията на учените са насочни към откриването и използването на технологии, които максимално да запазят количеството и качеството на природния витамин С, като напр. сушене. Плодът Амла съдържа около 4-6 мг/г витамин С.
 • Направените тестове на хранителната добавка Амалаки от Organic India показват съдържание от 10 мг/г.
Защо Амалаки, произведено от Organic India:
 • Organic India използва плодовете на дивото дърво Амла, които съдържат от 25-50% повече витамин С от култивираните и отглеждани на широки площи насаждения.
 • Дърветата са отгледани върху почва без пестициди и тежки метали.
 • Капсулите, които използва Organic India са на растителна основа /целулоза/ и присъствието на желатин, който като животински продукт намалява  действието на растенията е напълно изключено. Не съдържа глутен.
 • Използва се стъклена опаковка за съхранение на готовия продукт.
 • Използват се био препарати за почистване и хигиена и производствения процес енепрекъснато контролиран, за да се осигури безкомпромисно качество на продуктите.
 • Притежава Кашер сертификат.
Image
Image
Image
Image
Image
Image