Бърза доставка

До всяка точка на страната

 

Начин на плащане

Онлайн или директно на куриера

 

Поддръжка 24/7

Онлайн консултация

 

Популярни категории

 

Колко пъти днес си помисли за някое сладко изкушение – бисквитки, хрупкава вафличка, сочен хамбургер?

Колко пъти днес в момент на стрес на работното ти място изтича до най-близкия магазин, за да си вземеш успокоителните блокчета шоколад? smiley

Тази статия няма за цел да ти развали настроението, а напротив – да ти подобри виждането за здравословния начин на живот.

Малко препоръки никога не са излишни особено когато са добри.

В моменти на стрес или просто заради изградени лоши навици често избираме неподходящите храни и дори често се запасяваме с някои от тях, като ги прибираме грижливо в шкафа. Признавам  си, че и аз постъпвах така, но когато започнах да се уча на добри навици тези моменти почти се изпариха.

Много хора още от детсвото придобиват желание и умение да контролират емоциите си посредством вкусна и бърза храна. След години на успешни опити те стават все по-лениви, като пренебрегват спортните занимания и приготвят нещо на бързо, за да спасят вечерята.

Само, че не осъзнават как работят функциите на организма и не са наясно, че ако на 20г метаболизма е бил бърз, то на 35г той става все по-бавен и разграждането на вредната храна изостава прогресиращо. Това е валидно и при мъжете и при жените и никой не е застрахован от паласките, натрупването на коремните мазнини и ленивите черва.

За жалост ефекта не е само външен.

Има една философия, която много школи споделят – че всичко започва от вътре навън. Че, за да изглежда добре човек външо, то той трябва да се чувства добре вътрешно и да се погрижи първо за вътрешното, за да дойде резултата във видимото.

Когато нещата станат с натрупване нашето тяло започва да страда и да проявява някои вътрешни болезнености. Колкото по-рано се предприемат мерки толкова по-бързо човек може да се спаси от капана на бавния метаболизъм и да получи цялостна енергия за един живот изпълнен с радост.  

Преди да дадем препоръките нека първо да положим основата.  

Ако често пропускаш закуската и в две от храненията си наблягаш основно на бързите въглехидрати, като бял хляб и сладкиши, за гарнитура предпочиташ пържени картофки вместо печени зеленчуци, се опасявам, че не си съвсем в правилния път на здравословното хранене.

Има няколко основни правила, които е добре да се спазват. Не са напълно задължителни, но ако се стремиш да заменяш поне едно от храненията през деня с някоя от полезните храни, които ще ти кажа, много скоро ще придобиеш слънчево изражение на лицето си.

Включи  в менюто си следните видове храни:

  • Здравословни карбохидратни храни – пълнозърнести , бобови, кафеяв ориз, зеленчуци, плодове. Те поддържат нивата на инсулина и кръвната захар в стабилни граници.

  • Протеини – мляко и млечни продукти, боб мунг, леща, киноа. 

  • Храни богати на фибри – наблегнете на зеленчуци и някои видове плодове (ябълки, червени плодове, круши, сини сливи, кайсии)

Ограничи тези храни:

  • Нездравословни карбохидрати- бяло брашно, бял ориз, храни съдържащи бяла захар. Те са с висок гликемичен индекс и докарват високи нива на кръвната захар. Тези вкусни храни лъжат организма, че е нахранен и предизвикват зависимост.

Просто е нали?

Изисква се толкова малко, за да достигнем мечтаната земя.

И все пак са необходими ежедневни услилия и самодисциплина, за да може този начин на хранене да се превърне в добър навик.

Ако се интересуваш от здравословно хранене и спорт може би си чел стотици статии за балансираното хранене, упражненията във фитнеса и джогинга.

Навярно си забелязал, че всеки един специалист, който съветва как точно да се храниш и кога да приемаш дадени храни споменава в съветите си за гликемичен индекс, инсулин и кръвна захар. Това е така, защото този процес в организма е основен и е свързан пряко с метаболизма.

Когато приемаме храни с висок ГИ – бял хляб, захар, шоколад, картофи, бял ориз – съдържанието на захар в кръвта се повишава. Това от своя страна води до здравословни проблеми. Колкото повече храни с висок ГИ приемаш, толкова повече вредиш на здравето си. Високата кръвна захар уврежда органите, води до затлъстяване и диабет.

Ако искаш да си зареден с енергия през целия ден, да имаш понижени нива на инсулин и повече добър холестерол, то наблегни на храни с нисък гликемичен индекс. Разбира се спорта е задължителен. Е, ако не ти се ходи до фитнес залата винаги можеш да се разходиш в парка след работа.

Препоръчвам ти и хранителната добавка ‘Захарен баланс”. Тя подобрява усвояването на глюкозата в кръвта и поддържа нивото на кръвната захар.

И накрая!

Храната е може би най-важният аспект от нашето ежедневие след стремежа ни към духовно развитие. Добре е да бъдеш внимателен в хранителния си режим, за да се радваш на здраве и дълголетие. Искам само да вметна една бележка за хората, които включват месо в диетата си. Според д-р Васант Лад – Директор на Калифорнийския Аюрведичен Институт, рибата и пилешкото месо са раджастични храни, синоним на енергезиращи храни, които могат да бъдат включвани в оздравителни диети, но 1-2 пъти седмично. Останалите видове меса се определят като "тамас" енергия, която пречи на човека по пътя на неговото духовно израстване.

 

 

 Хранителна добавка "ЗАХАРЕН БАЛАНС"

Тази природна формула е създадена за подкрепа на здравословните нива на кръвна захар в организма, както и тези на въглехидратната обмяна и инсулина. Съдейства за намаляване на апетита и балансирането на енергийните нива в човешкото тяло.
 
Съчетанието от билки, Аюрведа практика, подпомага:
-  Нормализирането на нивата на кръвната захар.
- Забавяне абсорбцията на захарта, постъпваща в организма с храната и благоприятно повлиява инсулиновото действие
- Съдействието на организма за избягване на хроничните усложнения при захарендиабет тип 1 и 2.
- Съпътстващо използване с  модерните антидиабетични средства.
- Процесите на превенция при лица,предразположени към диабет.
- Безопасен за дългосрочна употреба.
- Нормализирането на  нивата на глюкоза в кръвта.
- Увеличаването на чувствителността на инсулиновите рецептори.
- Антиоксидантните процеси в организма.
 
Състав:
  • Bimbi /Coccinia indica/ – Тази билка съдейства за забавяне на абсорбцията на диетични захариди и поддържа действието на инсулина.
  • Bougainbelia /Bougainvillea spectabilis/
    - съдейства за подобряване чувствителността на инсулиновите рецептори
    - благотворен ефект върху транспорта на глюкоза в мускулната тъкан
     - подпомага образуването на гликоген в мускулите
     - натурален източник на пинитол
     - подпомага защитата от усложнения при диабетични заболявания  
  • Sadabahar /Vinca rosea/ - Нейното действие се свързва с благоприятния ефект върху нивата на кръвната захар.
Начин на приложение и дози:
Всяка опаковка съдържа 90 веган капсули Х 500 mg. билкова смес.
 
Всяка капсула от 500mg. съдържа:
            Bimbi(Coccinia indica) лист – 400 mg.
            Bougainbelia /Bougainvillea spectabilis/ лист - 60 mg.
            Sadabahar /Vinca rosea/ лист – 40 mg.
 
Препоръчителна доза: 2 капсули с вода преди хранене 3 пъти дневно или по предписание на лекар. При бременност или кърмене се посъветвайте с лекар.
 
Image
Image
Image
Image
Image
Image