Бърза доставка

До всяка точка на страната

 

Начин на плащане

Онлайн или директно на куриера

 

Поддръжка 24/7

Онлайн консултация

 

Популярни категории

 

Шатавари

 

В Индия Шатавари /Див Аспарагус/ е билка, използвана в продължение на хиляди години като подмладяващ тоник за женското здраве от жените във всички възрасти. Шатавари балансира енергийните нива в женския организъм през всички житейски цикли - от началото на менструалния цикъл, през майчинството до менопаузата.

Име на билката: В името на билката е скрито нейното приложение. Шатавари произлиза от “шат”, в превод от хинди “сто” и “ври”, което означава “корен” - т.е. “сто корена”. И наистина растението Шатавари има разклонена коренова система, състояща се от стотици сочни и богати на хранителни вещества корени. Стъблото е дълго и нежно. Тази билка олицетворява представата за жената - издръжливост, скрита под нежна, ефирна външност. От друга страна думата “вари”, често е използвана за назоваването на съпруга като стожер в семейството и често превеждат името на билката като “сто съпруга”, т.е. билка, която осигурява такава енергия на жената, че е в състояние да издържи и сто съпруга /любовника/.

Свойства:

  • Шатавари е един от най-добрите адаптогени в света и спада към семейството на т.нар. “суперхрани”. Шатавари подпомага имунитета и издръжливостта и подкрепя репродуктивните функции и при двата пола, въпреки че е известна повече като “женска билка”, заради богатото съдържание на фитоестрогени, така необходими за добро женско здраве. Действието на билката е подобно на действието на китайската  ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Заедно с Ашвагандата /индийски жен–шен/, Шатавари е една от най-добрите билки за поддържане на жизнената енергия, имунитета и репродуктивните функции на организма. Нейните около десетина вида фитоестрогенни молекули са само един от десет различни механизма на действие за поддържане на жизнеността на организма.

Защо Шатавари на Organic India:

Поради високото си съдържание на вода и много тънка външна обввка, Шатавари е билка, която много трудно се обработва и се поддържа чиста. Затова е много важно билката да бъде отглеждана при условията на устойчиво биодинамично земеделие от обучени фермери и сертифицирана като биопродукт без тежки метали и пестициди.

Състав и дозировка:

Всяка опаковка съдържа:

-   90 веган /на растителна основа/ капсули Х 400 mg Шатавари /Asparagus racemosus/.

Не съдържа глутен и тежки метали.

Препоръчителна доза – 1-2 капсули 2 пъти дневно.

 

Как и кога да използваме Шатавари

Традиционна употреба

Добавки, които засилват и оптимизират действието

Бележки

Адаптоген / Антистрес

Жизненост /Vitality/

Шатавари е адаптоген, който поддържа най-вече репродуктивните функции.

Антиоксидант / Anti-age

Тулси - хр. добавка и чай

Едната страна от действието на билката са антиоксидантните й свойства.

Женско здраве и комфорт

Тулси - хр. добавка и чай

Поддържа женското здраве през всички жизнени етапи - от първия менструален цикъл до менопауза, повлиява благоприятно либидото.

Здраве за мъжа

Ашваганда

Фантастична комбинация за поддържане на мъжката репродуктивна способност и  сексуална издръжливост„ Афродизиак.

Повлиява благоприятно лактацията

Куркума

Взети заедно като добавки подпомагат процеса на изтичането на кърмата.

Хранителна доавка, не замества разнообразното хранене, не се използва за диагноза и лечение, както и за предотвратяване на заболяване.

Image
Image
Image
Image
Image
Image