fbpx

Начало / Чаванпраш

Чаванпраш

от | авг. 28, 2020

Чаванпраш е древен Аюрведичен билков мармалад, широко използван в Индия като подмаладяващо, енергизиращо и подкрепящо имунитета средство. Твърди се, че йогата и учителят Чаван Риши създава този тоник преди 5000 години, в търсене на средство за подмладяване и дълголетие. Аюрведа нарича тези средства „Расаяна”, а Чаванпрашът е наречен „Елексир на живота”.

 

Състав

Амалаки

Плодът Амла съдържа 30 пъти повече топлинноустойчив витамин С от портокалите. Мощен антиоксдант и адаптоген, който неутрализира свободните радикали и поддържа дълголетието. Мощна подкрепа на ставните връзки, сухожилията и здравето на венците.

 

Кардамон

Подправка от семейството на джинджифила, чието благоприятно действие върху храносмилателния тракт се усилва, когато е в комбинация на други билки.

 

Канела

Поддържа здравословните нива на холестерола и жизнеността на кръвта, подпомага работата на сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

 

Гхи /Ги/

Пречистеното краве масло /без лактоза/ е добър източник на бета каротин и витамен Е. Подпомага защитата на нервната система срещу оксидативния стрес.

 

Мед

Суров, биологично чист, добавен в умерена доза – само за да подсили аромата и повиши енергийните нива в организма.

 

Сусамово масло

Подпомага поддържането на здравословни нива на кръвната захар и кръвното налягане.

В тази база от 6 основни съставки са добавени 42 билки, подправки и плодове за поддържане здравето и имунитета на организма. Ако никога досега не сте опитвали Чаванпраш, направете го с продукта на Organic India, за да почувствате оригиналния вкус. Ако вече сте опитвали Чаванпраш, опитайте и този, за да откриете разликите. В Индия се произвеждат стотици видове Чаванпраш, а ние заставаме зад качеството.