fbpx

Начало / Често задавани въпроси относно Трифала

Често задавани въпроси относно Трифала

от | юни 24, 2020

Какво е Трифала?

Трифала е комбинация от три мощни плода: Амалаки, Харитаки и Бибхитаки.

Трифала само за пречистване на дебелото черво ли се приема?

Трифала една от най-добрите формули както за осигуряване общото здраве на дебелото черво, така и за прочистване. Трифала укрепва храносмилателната система и по десетки други начини, и подобрява усвояването на хранителни вещества. Спомага също така за премахването на мастни натрупвания и токсини. Като адаптоген, Трифала балансира физическите, психически и емоционално-стресови фактори.

Как Трифала спомага храносмилането?

Трифала е известна с ефекта си върху стомашно-чревния тракт като цяло, и особено върху дебелото черво. Чрез приемането й се решават проблемите с нередовния стомах и се спомага поддържането на баланс в трите области на храносмилането:

  • усвояването на храната в стомаха;
  • разграждането на мазнини, въглехидрати и протеини в тънките черва;
  • асимилирането на хранителни вещества в дебелото черво.

 

Как се представя Трифала в сравнение с други т. нар. супер-плодове?

Една от основните характеристики на супер-плодовете е способността им да изпълняват здравословна антиоксидантна функция. Една от скалите за измерване на това се нарича TEAC. Коефициентът на боровинките е около 10, а на малините – 20. Плодовете в Трифала  надхвърлят всички класации с изумителния резултат от 679 за Харитаки. Не съществува друг плод с толкова високи стойности по TEAC.

С какво се приема Трифала?

Трифала се приема с чаша топла вода.

Кога е добре да се приема Трифала?

За да се оптимизира поддържането на естествена здравословна детоксикация, приемайте Трифала непосредствено преди лягане. За да се спомогне работата на храносмилателната система – сутрин, преди хранене.

Може ли Трифала да се приема с чай Тулси?

Да, чаят Тулси отлично спомага усвояването на Трифала. Дори нещо повече – по този начин се увеличават антиоксидантните функции и се повишават голяма част от положителните действия на Трифала.

Може ли Трифала да си приема ежедневно?

Да, формулата на Трифала е отлично балансирана и е подходяща за всеки тип организъм. Тя може да бъде приемана ежедневно, тъй като отлично комбинира пречистване и детоксикация.

Има много билки, които хората използват за пречистване на дебелото черво, като Сена и Каскара Саграда. Истината е, че те са потенциално опасни ако се приемат ежедневно за дълъг период от време. Употребата им трябва да бъде само през пролетта и есента. За сметка на това Трифала може да се приема целогодишно.

Как Трифала влияе на дебелото черво?

Трифала помага за пречистването на дебелото черво по няколко начина. Харитаки има леко слабително действие, Амалаки поддържа здравословни нива на pH, а Бибхитаки подобрява метаболизма. Голямото количество танини в Трифала укрепват тъканите и подобряват функциите на дебелото черво.

Може ли да се приема Трифала по време на бременност?

Бременните, кърмещите и жените, които се опитват да заченат, трябва да се консултират с лекар преди да приемат Трифала.

Има много разновидности на харитаки. Коя да избера?

В нашите продукти е използван единствено плодът, но не и токсичните семена. Изцяло органични, плодовете са извлечени от джунглите на централна Индия, и отговарят на най-високи изисквания и стандарти.

Как Трифала поддържа здравословни нива на pH?

И трите плода в Трифала са силно алкални и поради това намаляват киселинноста в стомаха.  Те спомагат за постигането на здравословен баланс на веществата в храносмилателната система.

Как да изберете качествена Трифала?

Уверете се, че вашата Трифала е изработена от натурални диви плодове. Те са много по-добри и имат значително по-силно действие от култивираните.

Целият плод ли се използва?

Семената на плодовете в Трифала са токсични и никога не трябва да бъдат използвани. Много компании смилат всичко заедно, което означава, че вие купувате 30% Трифала и 70% токсични семена. Приемайте единствено Трифала, за производството на която за използвани единствено плодовете.

Вземете от нашия магазин