fbpx

Начало / Две супер билки против стрес

Две супер билки против стрес

от | юни 24, 2020

Всеки човек е скрито съкровище.  Вътрешната енергия, която притежаваме е в състояние да доведе душата до необятен поток от балансирана хармония.

Едва ли рабираме какъв неизчерпаем запас притежаваме?!  Доста често нанасяме стрес върху тялото си и психиката. Дори повечето хора приемат умората като съпътстваща част от техния живот. Концентрирани в работата и влагащи голяма част от енергията си в изграждане на семейството, те  често забравят за себе си и онази задължителна почивка, която са длъжни да дадат на организма си. Колкото по-голям стрес изживява тялото ни, толкова повече ценни запаси изхабява за възстановяването си.

А колко е хубаво да живееш свободно и леко…

В живота на всеки от нас идва момента, в който започваме да търсим истината. Моментът, в който търсим промяната, голямата, кардиналната промяна. Стигнали сме до точката, в която ако живеем още един миг по стария начин и всичко ще кипне.

Често големите промени започват с една единствена малка стъпка. Каквото и да променяме – начин на хранене, повече разходки, йога, спорт  – на един малко по-късен етап ние осъзнаваме, че всъщност търсим духовно израстване. Колкото и материални блага да притежава човек, има една брънка от неговата същност, която осъзнава, че без Вселенския разум пъзелът не е завършен.

Защо се появява стреса? 

Могат да се дадат различни теории по въпроса, но най-често истината се крие в следните няколко примера:

  • Неправилно хранене или храни, които са отрова за организма
  • Липса на физически упражнения
  • Недостатъчно време за медитация и духовни практики
  • Ниска самооценка

Отново започваме списъка с неправилното хранене, но колкото по-голям стремеж имаме към нов начин на живот, толкова повече разбираме, че ние сме това, с което се храним и това, което приемаме в нашето тяло. Или с други думи – липсата на светлина отвън е лиспа на светлина отвътре.

Приемайте адаптогени!

Адаптогените са растения, които съдържат микроелементи и вещества подпомагащи процесите на адаптация на организма към стресовите фактори. Към този момент са известни 21 растения – адаптогени. Основната цел е натрупване на резерв на жизнена енергия в организма, който резерв се освобождава в случай на нужда – физиологичен или психологически стрес.

Примери за добри адаптогени са Ашваганда и Трифала.

Ашваганда е силна адаптогенна билка, използвана от векове като източник на енергия и жизненост. Тя намалява стреса и подпомага спокойствието на организма.

Трифала е продукт- смес от 3 адаптогении билки, които поддържат здравето на храносмилателния тракт, а оттам съответно нервната система, метаболизма и имунитета. Съдържа естествен витамин C и други антиоксиданти. Подпомага храносмилането и по-доброто усвояване на хранителните вещества от организма.

Това са два продукта на Organic India, които съдействат за намаляването на стреса в организма и увеличават неговата сила и издръжливост.

Приемът на полезни храни и веществата съдържащи се в тях оглавяват нашата листа с препоръчителни методи за добър живот, но далеч не са единствения трик, към който трябва да прибегнете, ако искате пълна промяна.

Започнете духовно израстване!

Практикувайте йога и се усмихвайте повече. Това ще ви помогне да изградите правилна самооценка за себе си, след като сте развили любов и емпатия към вътрешния човек.

Концентрирайте се в силните си страни и отхвърлете предубежденията, които създава Вашия мозък.  Пробуждането на съзнанието ни учи да се предизвикаме там, където умът поставя граници.

Така започва всяка една нова промяна. Така започва изграждането на по-добрата наша версия.

Разбира се, за да бъде картината пълна ще са необходими и ежедневни усилия във физически аспект.

Не забравяйте физическите упражнения!

Когато говорим за физически упражнения ние наистина имаме предвид това. Необходимо е много малко, за да може тялот Ви да влезе в кондиция. Два до три пъти седмично може да избирате между гимнастика, йога, джогинг в парка или плуване. Това ще  разчупи стереотипите, които сте наложили на организма си и той ще започне да придобива повече жизненост и енергия.

Препоръки:

  1. Ставайте рано и отделяйте известно време в медитация и духовни практики.
  2. Отделяйте 3-4 часа на седмица за гимнастика или плуване, а може и джогинг.
  3. Приемайте адаптогени. Заложете на Ашваганда и Трифала.