Популярни категории

 

Кои добавки на Органик Индия да изберем през зимата?

 

През Зимата, когато природата спи, ние хората празнуваме живота, правим равносметки, кроим планове за ново начало, но най-вече се отдаваме на планове за предстоящите празници. Коледа е вълшебство, което искаме да подарим на любимите си хора и да сътворим незабравими моменти. И в плановете ни не влизат здравословни проблеми, но понякога те ни застигат. И трябва бързо да се справим с тях.

Ето няколко кратки и бързи съвета за здравето през зимата.

  1. Грип: причина - вирус, проблем – антимикробна резистентност на някои вируси, съвет - заложете на Нийм, известен още като „билков антибиотик“ с широк спектър на действие - антивирусно, антимикробно и антимикотично, съдейства за здравето на кръвната тъкан и нейната защитна функция. И задължително прибавете голяма доза антиоксиданти, от които организмът се нуждае двойно повече при заболяване. Нашето предложение е Амалаки – плод, богат на антиоксиданти и термоустойчив витамин С, който издържа до 5 метаболитни цикъла в борбата със свободните радикали.

Заложете на Тулси чайовете – с алкално, антибактериално действие, богат на антиоксиданти, минерали и ензими за поддържане на имунната, храносмилателна и нервна системи.

  1. Настинка, кашлица, проблеми с бял дроб  и синуси – препоръчваме комбинацията от Дишай свободно и Трикату – трите пипера - джинджифил, дълъг пипер и черен пипер.

В тази комбинация загряващото и муколитичнодействие на билките се допълва отуспокояващият ефект на хран.добавки върху гръдната мускулатура. Лекият и лютив вкус на Трикату допринася за чисти дихателни пътища, а ензимите, съдържащи се в добавката, подпомагат храносмилането.

За здравето на белия дроб и дихателните пътища са подходящи чай Тулси Оригинал и чай Тулси Сладък корен (при чести ларингити и фарингити).

  1. Ставите през зимата – Ограничената слънчева светлина, намален кръвен поток към периферните тъкани, липса на достатъчно витамини и минерали в тялото води до скованост в ставите и засилване на болката в тях. Препоръчваме топла варена храна, която да не внася допълнителен студ в тялото. Намаляваме до 1/3 пресните зеленчуци, особено тези, които са извън сезона. Добавете загряващи люти подправки и хапвайте умерено ферментирали храни като туршия. Коренът от Куркума е чудесен източник на куп полезни вещества за ставите известни като куркуминоиди и има загряващо действие. Богат източни на антиоксиданти, кооето мигновено го превръща в отлична добавка за здравето на черен дроб, кръвен поток и имунна система. С повишено внимание да се взима от хора, които приемат антикоагуланти, поради разреждащото кръвта свойство. Прибавете Комплийт Флексибилити - Здрави стави, наречен от медицинския екип на Органик Индия „растителен кортикостероид„.

Отлична комбинация може да направите и с добавките Имунитет и Жизнена енергия, подходящи за профилактика и превенция на черен дроб, бъбреци, надбъбречни жлези и стави.

А за добавката Млада кожа най-добре говорят включените в нея съставки: Амалаки, Нийм и Куркума – подходящи едновременно за детокс и подхранване на организма, за превенция и здрава имунна система. А здравето отвътре се познава по кожата отвън.

Image
Image
Image
Image
Image
Image