fbpx

Начало / Как да преборим простудните заболявания благодарение на джинджифила?

Как да преборим простудните заболявания благодарение на джинджифила?

от | юни 24, 2020

Във времето на простудните заболявания и актуалните за сезоните есен и зима вирусни инфекции, един от най-добрите начини за профилактиката срещу тях е чай от джинджифил. Напитката притежава истински приятен вкус и аромат и може да бъде също толкова освежаващ, колкото и кафето. Джинджифилът е противовъзпалително средство и първи помощник при запазването на добра фигура. Той е и отлично лекарство, което може да се използва при:

  • Заболявания на устната кухина –  парченце от корена, има дезинфекциращо действие за устната кухина и възникналите в нея заболявания.
  • Световъртеж и гадене – поради отсъствието на вредни съставки често се препоръчва на бременни при токсикоза.
  • Болки в кръста и главоболие – проблемното място се увива с настърган или нарязан на парчета джинджифил.

Уникалният характер на чая с джинджифил на Органик Индия се дължи на присъствието на Тулси (Свещен Босилек), който притежава силно антибактериално и антивирусно действие и е една от най-добрите билки за поддържане на здравето на белите дробове, които са силно уязвими през зимата.

Като изключително мощно средство при простуда и грип, Органик Индия предлага джинджифилът под формата на чай, който ефикасно се бори с грипа. Ползите от корена се състоят в това, че той притежава асептично действие и е наистина полезен при проявата на грип и простудни заболявания. Пациентите, които страдат от белодробни заболявания като бронхит, пневмонии и астма моментално усещат подобряване на симптомите при редовния прием на чай от джинджифил. Коренът е богат на витамин С и витамини от група Б, които го правят идеално средство за укрепване на имунната система.

Джинджифилът отдавна се слави чрез своите лечебни свойства из целия свят. Счита се, че първите  хора, които използвали джинджифила против кашлица, хрема и всякакъв вид признаци на простуда са били именно  местното населения на Индия. Коренът спомага за лечението на възпалителните процеси, подобрява обменните процеси и стимулира кръвообращението.

Чаят от джинджифил е най-полезният и ефективен вариант срещу кашлицата. Премахва болките в гърлото, смекчава и ликвидира сухата кашлица. Действието му може да намали температурата, както и да премахне главоболието и гаденето. Изпиването на чаша чай от джинджифил преди лягане, улеснява бързото заспиване и протичането на нормален сън.

Джинджифилът, в комбинация с черен пипер и дълъг пипер, присъства в състава на природната формула „Трикату” – в превод „Три пипера”, която има затоплящо действие, насочено към изчистване на секретите от белите дробове. Силно проникващото действие на „Трикату” се използва и за облекчаване симптомите на астма, хроничен бронхит, продължителна суха кашлица. Това е една от най-добрите формули в света за поддържане здравето на дихателните пътища, особено през зимата.

В комбинация с лимон, чаят от джинджифил е изключително свежа напитка, която може да се използва като дневен детокс.

Преминете през простудните заболявания, без те да имат възмоността да се настанят в тялото Ви!