fbpx

Начало / Псилиум Хуск – люспи от Псилиум

Псилиум Хуск – люспи от Псилиум

от | авг. 28, 2020

Това е много удобен начин за поддържане здравето на сърцето и храносмилателния тракт. Псилиум наричаме люспите на семената на билката Plantago ovate или т.нар. Индийски бял живовляк, който се използва като природно средство за профилактика на чревния тракт и подтискане на състояния като констипация и стомашно-чревни разстройства. 
          
Използван още от древната индийска медицина Аюрведа и традиционната китайска медицина, днес псилиумът заема ключово място в износа на Индия, осигурявайки 85% от световното производство на псилиум. Американската Сърдечна Асоциация /АНА/ официално застава зад становището, че разтворимите фибри на псилиума, като част от диета, бедна на наситени мазнини и холестерол могат да намалят риска от сърдечни заболявания. Разтворен във вода псилиумът образува гел, който почиства вътрешните стени на тънките черва и дебелото черво и подпомага процесите на изхвърляне на токсини от храносмилателния тракт. Той е много подходящ за диети и здравословно отслабване, тъй като създава чувство за ситост. А от друга страна, необходимостта от течности и вода за хидратация на организма след поемане на псилиум, допълнително намалява апетита и поддържа здравето на чревния тракт. Тялото се нуждае всекидневно от 7 грама разтворими фибри. Една лъжица псилиум хуск /около 7 гр./, разтворена в чаша вода, сок или любимата ви напитка осигурява 4.3 гр. разтворими фибри. Препоръчителната дневна доза от фибри – общо разтворими и неразтвори, необходими за добро здраве и профилактика е приблизително 17 гр. Най-добре е псилиумът да се разтваря във вода със стайна температура. Избягвайте студена вода или напитки, тъй като е възможно псилиумът да образува топчета от неразтворени фибри и така да затрудни поглъщането.
 
Най-полезен остава натуралният псилиум, разтворен във вода, но ако искате да ви бъде и вкусно добавете нектар, сок, какао, стевия или друг подсладител. Овкусете го по ваше желание, но избягвайте да го смесвате с животински продукти – напр. мляко, защото те намаляват полезното действие на хуска.
 
Псилиум може да приемате всеки ден 20-30 мин. преди хранене или между две хранения. Не забравяйте да изпиете чаша вода след 15-20 мин., за да хидратирате организма. Препоръчителният период при нужда от прочистване на организма е 10-15 дни. Правете го поне веднъж на сезон. Ако сте вегетарианец, веган и водите здравословен начин на живот след период на пречистване на тялото е достатъчно 1 път седмично да вземете по 1 с.л. псилиум 2 пъти дневно. Ако включвате месо в хранителния режим, нуждата от псилиум е по-голяма – 2-3 пъти седмично.
 
Псилиум Хуск на Органик Индия е единствения псилиум в света, който е био сертифициран, тъй като люспите на индийски бял живовляк са изключително дребни и трудни за обработка. Той е отгледан на почви без пестициди и тежки метали и обработен по специален метод /на пара/, като гаранция за чист и качествен продукт.

Вземете от нашия магазин

Псилиум Хуск