fbpx

Начало / Сертификати

Сертификати

Тулси чайовете и хранителните добавки на Органик Индия са биосертифицирани, защото се отглеждат в стопанства с биодинамично земеделие, в почва без пестициди, тежки метали или изкуствени подобрители. Свидетелство за това са сертификатите, които ще намерите на опаковката всеки от продуктите.

СЕРТИФИКАТ НА ЕС ЗА БИО ХРАНИ

Логото на ЕС за означаване на биологични продукти и системата за  означаване на механизмите, които правят това възможно. Логото е гарант, че стоката, която Вие купувате е произведена изцяло по Регламента на ЕС за биологичното производство.

 Купувайки продукт с логото на ЕС, потребителят може да е сигурен, че:

  • Поне 95% от съставките на продукта, имащи земеделски произход, са произведени по метода на биологичното производство.
  • Продуктът съответства на изискванията от официалната схама за контрол.
  • Продуктът идва директно от производителя или преработвателя в запечатана опаковка.
  • Продуктът носи името на производителя, преработвател или доставчика и името и кода на контролния орган.

СЕРТИФИКАТ НА САЩ ЗА БИО ХРАНИ

USDA ORGANIC (Министерство на земеделието на САЩ) сертифицира продуктите, които са eco-friendly, т.е. не увреждат околната среда, и отговарят на стандартите на USDA NOP (Националната програма за органичност на Министерството на земеделието на САЩ)

СЕРТИФИКАТ КАШЕР

Сертификат, доказващ прецизния контрол върху производствения процес на продуктите, отговарящи на еврейските религиозни норми за хранене – гаранция за качеството на храните.

ВЕРИФИКАЦИЯ "ПРОЕКТ БЕЗ ГМО"

Почти всички Тулси чайове и хранителни добавки на Органик Индия са верифицирани като продукти без ГМО. Тази верификация удостоверява същността на семената, билките и продуктите, използвани от Органик Индия, като произтичащи от щамове на природното наследство. “Проект без ГМО” (Non-GMO Project) е организация с нестопанска цел, която има за цел да повиши осведомеността за опасностите и неивестните аспекти на генно модифицираните храни.