fbpx

Начало / Защита на сърцето

Защита на сърцето

от | авг. 28, 2020

Основната билка в тази природна формула е Арджуна (Terminalia Arjuna), считана от много фитотерапевти и билкари за най-силното лечебно растение за сърдечно-съдовата система. В превод от санскрит името означава „цветът на мълнията”, но един добър псевдоним за него е „Смело сърце”. Формулата включва много механизми за подкрепа на функциите на сърдечно-съдовата система и съдейства за подобряване на кръвообращението. Също така:
  • Укрепване на сърдечния мускул.
  • Предпазване на сърцето от свободните радикали.
  • Подобряване на кислородното хранене на сърцето чрез механизмите за усвояване на кислорода.
  • Намаляване на стреса, напрежението и тревожността.
  • Намаляване на липидите в кръвта и холестерола.

 

Състав:

Арджуна (Terminalia Arjuna)

Съдържа флавоноиди, сапонини, тритерпеноиди, танини, минерали и най-вече т.нар. арджунолова киселина /arjunоlic acid/. Клинични изследвания показват, че полезните съставки на билката повлияват благотворно исхемия на сърцето, високо кръвно и сърдечна недостатъчност. Към тези ползи трябва да прибавим и съдействието за увеличаване на аеробния капацитет, нормализиране на функциите на клетките в ендотелния слой на артериите на пушачите и холестеролните нива. Има висока антиоксидантна активност. Допринася за облекчаване работата на бъбреците и страничните ефекти от диабет тип I и тип II. Намалява нивото на холестерола. Клиничните проучвания за действието на тази билка са свързани само с употребата на кората на дървото Арджуна, която е и основна съставка във формулата за сърце на Органик Индия.

Сапунени ядки (Sapindus Trifoliatus)

Приложението в тази аюрведична формула е свързано с:

  • хипотоничен ефект /понижаване на кръвното налягане/ – чрез директно повлияване на сърдечния мускул.
  • брадикардично действие – забавяне на сърдечния пулс; брадикардия е медицински термин за ниска сърдечна честота, под 60 удара в минута.
Препоръчва се използването на тази формула при пациенти с високо кръвно налягане.
Моринга (Moringa Pterygosperma)

Участието на лечебното растение в тази формула за сърце е свързано със съдействието, което оказва за понижаване на кръвното налягане. Благотворно повлиява метаболитните заболявания като диабет и хиперхолестеролемия, подкрепайки процесите на намаляване нивата на кръвната захар и холестерола. Високото съдържание на калций, селен, цинк и аминокиселини допринася за положителните ефекти при остеопороза и недоимачно хранене. Клинични изследвания доказват неговите антибактериални и антимикотични действия. Противотуморните ефекти са в процес на изучаване и изследване. Не се препоръчва употребата на моринга от жени, които желаят забременяване, заради анти-бебе ефекта на билката. В западен Бенгал /Индия/ морингата се употребява като контрацептивно средство.

 

С какво да комбинираме хранителна добавка Защита на сърцето:

1. За здраво сърце, комбинирайте хр. добавка с Хуск Псилиум, чиито фибри ще подпомогнат почистването на  храносмилателния тракт от токсини.

2. Добрият сън идва при спокойно и здраво сърце. За да увеличите този ефект, комбинирайте с Ашваганда вечер, преди лягане.

3. За повишаване на имунитета добавете към дневия прием Чаванпраш или Имунитет.

4. За повишаване на енергията и съдействие на кардио функциите комбинирайте с Жизнена енергия / Vitality.

Вземете от нашия магазин

Защита на сърцето